tisdag 16 november 2010

Filminspelning och mästerskap

Godkväll,
Rapporterar i afton från ett regnigt Bangkok. Skolveckan har bara börjat, men i princip även redan slutat. Just denna vecka är två stora evenemang inplanerat på skolan där alla studenter får delta… eller låtsas dela för att få slippa lektion för den delen! Lärarna verkar lite smått ha gett upp hoppet om att någon ska komma på föreläsning vilket har resulterat i att eftermiddagslektionen både imorgon och torsdag är inställda. Inte helt fel då vi har lite assignments att hugga tag i.

Så åter till evenemangen… Då språket fortfarande är lite av en barriär (erkänner att jag inte utvecklat thailändskan nämnvärt) är det ju lite svårt att få reda på saker och ting om vad som händer runtomkring hur många personer man än frågar. Men idag uppfattade vi till sist att det var frågan om ett stort mästerskap som hölls mellan de olika institutionerna på skolan. Massor av roliga tävlingsgrenar, som vi tyvärr missade många av då vi, duktiga som vi är, gick på våra lektioner pga att vi tidigare inte förstått storheten i denna pampiga tävling. Vi svängde iaf förbi tävlingsplatsen på rasten och fick uppleva lite av stämningen i form av en energisk, dansande och sjungande thailändsk hejaklack, ackompanjerad av en taktfast bongotrummis. Helt galen energi!

På torsdag och fredag infaller nästa jippo i form av öppet hus på skolan för att locka nya studenter till nästa år. Vi har tackat ja till att befinna oss på plats under torsdagen för att svara på frågor… eller som jag känner på mig; iaf synas som ett bevis att skolan erbjuder stora chanser till utbytesstudier och kulturutbyte. Ska bli spännande! På fredag hålls även en workshop inför den stora högtiden Loy Kratong där man tillverkar små flytande ljuslyktor av blad och blommor som sedan skickas ut i ett vattendrag som ett slags förlåt till vattnet som man använder och förorenar varje dag, men även för att bli av med sina synder. Just det där med att bli av med sina synder verkar poppis här och kan visst göras på många vis, ett ytterligare sätt är att släppa en brinnande, stigande lanterna upp i himlen och se den blinka till högt där uppe och försvinna. Vackert och så enkelt!

Med andra ord är det helg väldigt snart, och på lördag har vi tänkt fira våran första månad i Thailand med att skåla upp i skybaren som taxichaffisen sist bestämde sig för att inte skjutsa oss till. Har nu läst på lite bättre och hittat byggnaden på kartan och har adressen, måtte vi komma fram denna gång :P

Har förresten inte nämnt att vi tjänade tusen bath på lite statisteri förra helgen. Mycket spännande och annorlunda fredagsnöje. Tydligen är det inte ovanligt att få sådana uppdrag som västerlänning här, då thaiare av någon anledning tycker det är ballt att ha med en vit så kallad ”falang” i diverse reklamfilmer med mera… Resultatet återstår dock att se (eller, vill man se?)!

Hade bra, Kram och godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar