tisdag 21 december 2010

Dan före dan före Koh Tao

Godafton.

De vanliga ljuden utifrån gatan i form av musik, sång & allmänt stök har veckan till ära inte ersatts men fått sällskap av diverse andra ljud i form av högljudda diskussioner mellan uppjagade röster som argumenterar både med och emot varandra. Anledningen till detta är att midterm-exam veckan har tagit fart! I skrivande stund (klockan 00:12) börjar barerna på gatan stänga ner och musiken tystna… Men tantapluggandet är fortfarande i full gång (d.v.s. förutom för dom som börjar läsa på timmen innan tentan infaller, vilket enligt egna observationer är en taktik för vissa här). Som jag tidigare erkänt har jag och Louise pluggat på ganska så bra senaste tiden, vilket gav utdelning på veckans inledande tenta som för oss inföll idag. Möjligtvis kan det ha blivit något litet fel här eller där, men kan utan tvekan meddela att det gick ganska så bra, ganska så smärtfritt.

Vad gäller organisationen av tentamen på ett thailändskt businessuniversitet jämfört med på ett i Sverige, kan något överraskande meddelas att det inte skilde sig allt för mycket. Då de inte har samma registreringssystem som vi har hemma använder man dock något så smidigt som manuellt ifyllda, extremt viktiga, lappar som studenterna tilldelas i god tid innan exam (för oss ovetande utbytesstudenter – kvällen innan exam) som sedan måste medtagas till skrivningstillfället. Midterm-examen varar i 1,5 timme varav fösta halvtimmen för oss bestod i att folk droppade in en efter en, fick sin tenta och gick till sin förutbestämda plats medan andra halvtimmen bestod i att en efter en droppade ut ur tentasalen vilket innebar ett ständigt skjutande av stolar fram och tillbaka och diverse försök till kommunikation mellan tentamensdeltagarna. Trots denna något stökiga miljö räckte koncentrationen genom hela tentan som blev klar på trekvart. Snabbaste tentan ever för min del!

Och snabbt har dessutom hela denna första halva av terminen gått… Kan nästa inte förstå att jullovet som känt ganska avlägset vissa gånger endast är två dagar bort, vilket innebär att mina gäster joinar oss om bara fem dagar. Helt galet! På torsdag natt tar jag och Louise bussen ner till Koh Tao för lite välförtjänt (eller åtminstone välbehövlig) semester där Sofia och Oliver redan kommer att befinna sig. Julafton blir därmed (om inga komplikationer uppdagas) att tillbringa på en trevlig sandstrand och i trevligt sällskap i hopp om att lite sol och bad ska kunna dämpa vår, vid det laget, extrema saknad av svenskt julbord och Kalle Anka! Och på tal om julen vill jag passa på att avsluta med en god jul-hälsning till er alla. Nu måste jag sova då jag trots allt har två exams kvar innan semestern är ett faktum!

God Jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar