tisdag 26 oktober 2010

Efter solsemester kommer skola...

Hej där,
Ja då var vi nyligen hemkomna från en minisemester på Koh Samet, en sol- och badö som ligger cirka tre timmar från Bangkok. Inte helt fel att ha den så nära till hands om pluggandet blir allt för utmattande :) Med höga förväntningar och lätta väskor begav vi oss tidigt som attan till skolan varifrån man kan ta en minibuss till Victory Monument där man kan ta sig vidare nästan vart som helst i Bangkok och resten av Thailand. Därifrån tog vi ytterligare en minibuss mot Ban Phe där vi satt längst bak och skumpa runt som fyra små vantar då något uppenbarligen inte stod rätt till med stötdämparna. Men detta var inget som bekymrade oss! Vill man resa billigt så funkar det utmärkt.

Efter den sista etappen som bestod av en härlig båttur som tyvärr resulterade i aningen röda axlar, var vi alltså framme på Koh Samet efter kanske fyra timmars resa hemifrån. Härligt! Det visade sig vara fullmoon just den här helgen vilket innebar party. Vi valde ändå att ta det chill och ägna vår semester åt mycket sol, bad och god thaimat. Fanns så otroligt mysiga restauranger på stranden där man satt på kuddar vid låga bord i skymningen och tittade på eldshower och på vågorna medan man åt.

Sista dagen var jag och Emelie (Louise kompis som är här på semester) till och med så pigga att vi tvingade oss upp klockan halv sex för att kolla på soluppgången. Var tyvärr inte så storslaget som vi hade hoppats! Kanske berodde det på att vi var lite väl äventyrliga och klättrade ut på en klippa, vilket resulterade i att en annan klippa kom för nära och var i vägen för själva horisonten. Men det var i vilket fall som helst mysigt och en härlig känsla att se stranden lite innan allt liv hade vaknat (eller i vissa fall inte ens somnat!).

Nu är vi alltså tillbaka i Bangkok och idag drog skolan igång. Mycket spännande! Mina första intryck av atmosfären på skolan och i klasserna är att det känns som att många av studenterna här är på högstadienivå till sättet och uppträdandet. Sitter och skrattar och pratar en del under lektionerna och är allmänt störiga. Men detta var speciellt på en lektion och är förhoppningsvis inte fallet på alla lektioner. Två av tre lärare vi hade idag har engelska som förstaspråk, vilket gjorde det lätt att hänga med på dessa föreläsningar, den thailändska föreläsaren var lite svårare… Dels för accenten men också för att hon pratade i en mikrofon trots att vi var typ sju personer i rummet? Men hon förklarade iof att hon var lite sjuk, så kanske därav micken (egen tolkning).

Ikväll blir det lite städning av rummet och förberedelser inför en heldag i skolan imorgon. Har vart och shoppat lite städutrustning och väldigt tjusiga block… allt för att få lite trivsel i tillvaron. Om intresse finns av att se bilder från min vistelse här kan jag meddela att dessa kommer att läggas upp på facebook inom kort! Som avslutande ord vill jag bara säga att det är mycket roligt med lite kommentarer på mina inlägg :) Hade så bra!! Kram Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar